Υλικά 25 φτερούγες κοτόπουλου 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι 1/3 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 1 κουταλιά γλυκού μουστάρδα Μαρινάδα 5 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 5 κουταλιές σούπας μέλι 3 κουταλιές σούπας σάλτσα σόγιας 1 κόκκινη πιπεριά τσίλι κομμένη σε φέτες 4-5 κλωναράκια θυμάρι Εκτέλεση Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας σε ένα μπολ να γίνει μια κολλώδη σάλτσα. Τοποθετήστε τα φτερά κοτόπουλου σε ένα στρώμα σε ένα ταψί. Ρίχνουμε τη μαρινάδα πάνω από το κοτόπουλο, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο να μαριναριστεί για 24 ώρες. Ζεσταίνουμε την ψηστιέρα σας ή το γκριλ. Ψήστε τις φτερούγες για 15-20 λεπτά, γυρίζοντας συχνά, μέχρι ψηθούν και η μαρινάδα να περάσει και από τις δύο πλευρές. Ανακατεύετε το γιαούρτι, την κρέμα γάλακτος και την μουστάρδα σε μια σάλτσα και την σερβίρετε μαζί με τις φτερούγες.
Υλικά 250 γραμ. τσάπουρνα ζάχαρη ξινό σκόνη Εκτέλεση Μαζεύουμε τσάπουρνα, όσα θέλουμε ή όσα αντέξουμε γιατί το φυτό αμύνεται με τα αγκάθια του. Τα βάζουμε να βράσουν για λίγο, με νερό όσο να τα σκεπάζει. Μόλις σκάσει ο φλοιός και φανεί η κίτρινη σάρκα τα αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε τους καρπούς τουλάχιστον μια ώρα μέσα στο νερό για να εκχυλίσουν. Εγώ λόγο χρόνου τα άφησα μέχρι την επόμενη μέρα και μου άρεσε πολύ το βαθυκόκκινο χρώμα του χυμού. Σουρώνουμε και κρατάμε το χυμό αλλά δεν πιέζουμε καθόλου τους καρπούς. Δεν θέλουμε καθόλου από την σάρκα! τα τσάπουρνα έχουν πάρα πολύ πηκτίνη και η μαρμελάδα πήζει πολύ παρόλο που είναι από σκέτο χυμό. Πρέπει οπωσδήποτε να βράσει σε μέτρια φωτιά. Για κάθε 2 ποτήρια χυμού, βάζουμε 1 ποτήρι ζάχαρη και βράζουμε σε μέτρια φωτιά. Τελειώνουμε την μαρμελάδα βράζοντάς την δύο ή τρεις φορές, αλλά όχι την ίδια μέρα. Έγινε μια ωραία μαρμελάδα με υπέροχη υφή και γεύση. Τους καρπούς των τσάπουρνων δεν τους πετάμε τους έβαλα σε βάζα με ζάχαρη και ρακί...
Υλικά Το κεφάλι και την ουρά από το μυλοκόπι (γύρο στο μισό κιλό) 1 ποτήρι νερού λάδι 3 μέτριες πατάτες 3 μέτρια κρεμμύδια ξερά 2 κρότα σε ροδέλες Αλάτι και πιπέρι Χυμό από ένα λεμόνι 2 φλιτζάνια ρύζι για σούπα Εκτέλεση Καθαρίζουμε και χοντροκόβουμε τις πατάτες και τα κρεμμύδια. Βάζουμε στον πάτο της κατσαρόλας μαζί με τα καρότα. Στρώνουμε από πάνω το ψάρι. Βάζουμε το λάδι και συμπληρώνουμε με νερό μέχρι να σκεπαστεί το ψάρι. Αλατοπιπερώνουμε. Βράζουμε για 40 λεπτά χωρίς να ξεσκεπάσουμε, μέχρι όταν περάσουμε το χέρι μας στον ατμό κα αφήνει μία κόλα στα δάχτυλά μας. Αφαιρούμε με προσοχή το ψάρι από την κατσαρόλα. (αν φοβόμαστε ότι μας έχει ξεφύγει κανένα κοκαλάκι το σουρώνουμε). Πολτοποιούμε τις πατάτες τα καρότα και τα κρεμμύδια και τα ρίχνουμε στο ζουμί. Συμπληρώνουμε νερό και βράζουμε μέσα σε αυτό το ρύζι. Όταν το ρύζι είναι ψημένο αφαιρούμε από την φωτιά και ρίχνουμε το λεμόνι. Δοκιμάζουμε το αλάτι και πιπέρι.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου