Μακαρονόπιτα με ζαμπόν και μελιτζάνα


Υλικά
1 πακέτο μακαρόνια για παστίτσιο
2 μελιτζάνες σε μακρόστενες φέτες
1 φέτες ζαμπόν
6 αυγά
250 γραμ. κρέμα γάλακτος
20 γραμ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
Αλάτι  και πιπέρι
150 γραμ. μοτσαρέλα


Εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό.
Σε μια φόρμα μακρόστενη απλώνουμε τι 1/3 από τα βρασμένα και στραγγισμένα μακαρόνια. Βάζουμε από πάνω μια στρώση μελιτζάνα και μια στρώση από διπλωμένες φέτες ζαμπόν. 


Συνεχίζουμε πάλι με μακαρόνια, μελιτζάνα, ζαμπόν και τέλος με τα τελευταία τα μακαρόνια.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με τον μαϊντανό, το σκόρδο, το αλάτι και πιπέρι. 


Χύνουμε το μείγμα στην φόρμα με τα μακαρόνια να πάει παντού μέχρι κάτω. Ρίχνουμε το τυρί τριμμένο σε όλη την επιφάνεια 


και ψήνουμε στον φούρνο στους 160 βαθμούς για μία ώρα. Ξεφορμάρουμε μόλις κρυώσει λίγο κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.

Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

φτερούγες κοτόπουλου με γλυκόξινη μαρινάδα και άσπρη σάλτσα

Μαρμελάδα τσάπουρνο

Μυλοκόπι σούπα