Αυγά και πατάτες βραστές με σάλτσα μουστάρδας


Υλικά
750 γραμ. Πατάτες  βρασμένες
 Αλάτι και πιπέρι
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά σούπας βούτυρο
1 κουταλιά σούπας αλεύρι
400 ml γάλα
150 ml ζωμός λαχανικών
8 αυγά
Από 1 κουταλιά γλυκού μαϊντανό, άνηθο και σχοινόπρασο
1 κουταλιά σούπας Κάπαρη
2 κουταλιές σούπας Μουστάρδα, μέτρια καυτερή
1 πρέζα ζάχαρη
1 κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού


Εκτέλεση
Ξεφλουδίστε, πλύνετε και βράζετε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό για περίπου 20 λεπτά.
Ξεφλουδίστε το κρεμμύδι και το ψιλοκόβετε. Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε ελαφρά τα κρεμμύδια.
 Ανακατέψτε το αλεύρι και προσθέστε σταδιακά το γάλα και το ζωμό και ανακατέψτε καλά. Βράστε την σάλτσα για περίπου 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Βράζουμε τα αυγά σε νερό για 8 λεπτά, στη συνέχεια, ξεφλουδίστε τα και κόψτε τα στην μέση.
Ανακατέψτε τα βότανα με την μουστάρδα και την κάπαρη στη σάλτσα και βάλτε αλάτι, πιπέρι, την ζάχαρη και χυμό λεμονιού.
Σερβίρετε τα αυγά με τη σάλτσα μουστάρδας και τις βραστές πατάτες.

Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μυλοκόπι ψητό στο τηγάνι

Πορτοκαλόπίτα της Σταυρούλας

Μαρμελάδα τσάπουρνο