Πως κάνουμε tortilla & nachos chips

Υλικά
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρίσεις ή καλαμποκάλευρο (για ποιο γνήσιες)
¾ κούπας χλιαρό νερό
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
2 κουταλιές σούπας βούτυρο  γάλακτος (δεν βάζουμε λάδι)

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι και το αλάτι. Προσθέτουμε το βούτυρο και με τα χέρια μας το ενσωματώνουμε. Θα γίνει σβόλους αλλά θα το δουλέψουμε να γίνουν όσο το δυνατόν μικρότεροι.
Βάζουμε το χλιαρό νερό σιγά σίγα δουλεύοντας συνέχεια μέχρι να γίνει μία ζύμη που να μην κολάι στα χέρια.
Καλύπτουμε το μπολ με μια πετσέτα και το αφήνουμε για 20 λεπτά να ξεκουραστεί. Κόβουμε την ζύμη σε 8 μπαλάκια και τα ανοίγουμε πρώτα με τα χέρια και μετά με το ρολό σε ψιλά στρογγυλά φίλα.
Για καλύτερο σχήμα βάλτε ένα πιάτο και κόψτε με το μαχαίρι.
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι το βάζουμε να κάψει και χωρίς κάτι άλλο μέσα ψήνουμε τις πίτες μας μέχρι να αρχίσουμε σε σημεία να παίρνουν χρώμα.
Μπορούμε να τις φυλάξουμε στο ψυγείο για 3-4 μέρες. 
Αν θέλετε να φτιάξετε nachos chipsχωρίς να τις ψήσετε κόψτε τις στα τέσσερα και ψήστε τα σε δυνατό φούρνο για 5 – 7 λεπτά.



Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

φτερούγες κοτόπουλου με γλυκόξινη μαρινάδα και άσπρη σάλτσα

Μαρμελάδα τσάπουρνο

Μυλοκόπι σούπα