Φασόλια Γίγαντες στο φούρνο με ντομάτα

Υλικά
500 γραμ. γίγαντες
2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
3 φρέσκα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
4 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κλωνάρια σέλινο ψιλοκομμένο
½ ματσάκι μαϊντανός
700 γραμμ. ψιλοκομμένες ντομάτες
1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Από το προηγούμενο βράδυ μουλιάζουμε τους γίγαντες σε μπόλικο νερό.

Την επόμενη ημέρα τους βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 40΄, τους στραγγίζουμε και τους βάζουμε μέσα σε ένα ταψί.
Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι, σε μέτρια φωτιά και μαραίνουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι για 8΄- 10΄.
Δεν πρέπει να πάρουν χρώμα, απλά να μαραθούν.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τις ντομάτες, το καρότο, τα χλωρά κρεμμύδια, το σέλινο, το μαϊντανό και το αλατοπίπερο, τα βράζουμε για 10΄ και περιχύνουμε με αυτά, τους γίγαντες.
Προσθέτουμε και το υπόλοιπο ελαιόλαδο καθώς και 1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό.
Ψήνουμε σε αντιστάσεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C περίπου για 45΄, μέχρι να μείνουν με το λαδάκι τους.

Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

φτερούγες κοτόπουλου με γλυκόξινη μαρινάδα και άσπρη σάλτσα

Μαρμελάδα τσάπουρνο

Μυλοκόπι σούπα