Αρνίσια Μπιφτέκια µε ελιές, Θυµάρι και Τζίντζερ
Υλικά
12 ελιές χωρίς κουκούτσι ψιλοκομμένες
1 κιλό αρνίσιο κιµά (περασμένο δύο φορές)
2 κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1½ κουταλιά σούπας τζίντζερ φρεσκοτριμμένο
1 κουταλιά σούπας θυµάρι ξερό ή φρέσκο
½ µατσάκι µμαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλιά σούπας ξύδι
2 ασπράδια αυγών
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ρίχνουµε σε ένα µεγάλο µπολ όλα τα υλικά και αλατοπιπερώνουµε.
Zυµώνουµε ώστε να αναµειχθούν τα υλικά καλά.
Πλάθουµε 8 µε 10 µέτρια µπιφτέκια και τα τοποθετούµε σε λαδωµένο ταψί.
Bάζουµε το ταψί στο ψυγείο και το αφήνουµε για 20 λεπτά, ώστε να σφίξουν λίγο.
Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 200°C και ψήνουµε τα µπιφτέκια για 15 λεπτά.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου