Γρανίτα πορτοκάλι

Υλικά
1 κουταλιά σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
450 γραμ. ζάχαρη
900 ml νερό
1/2 πρέζα Αλάτι
450 ml χυμό πορτοκάλι
75 ml φρέσκο χυμό λεμόνι


Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε για 5 λεπτά το νερό, το ξύσμα πορτοκαλιού, τη ζάχαρη και το αλάτι σε χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αποσύρουμε το σιρόπι από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού. Βάζουμε το μείγμα να παγώσει σε μηχανή παγωτού ή το βάζουμε στην κατάψυξη σε ένα μπολ με την προϋπόθεση ότι θα ανακατεύουμε τη γρανίτα μας κάθε 30 λεπτά και μέχρι να παγώσει. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

φτερούγες κοτόπουλου με γλυκόξινη μαρινάδα και άσπρη σάλτσα

Μαρμελάδα τσάπουρνο

Μυλοκόπι σούπα