Μυλοκόπι ένα ψάρι τρείς συνταγές

Ψάρι των ελληνικών θαλασσών και ευρύτερα της Μεσογείου που φθάνει τα 50 εκατοστά, ιδιαίτερα εύγευστο.

Η διεθνής ονομασία του είναι "umbrina cirrosa", στην Ελλάδα απαντάται και με το όνομα "Κρανιός"

Τα μυλοκόπια ζούνε κατά μικρές ομάδες, σε μέτριο βάθος 5-10 μ., τρώνε καρκινοειδή, σκουλίκια κλπ., στην άμμο και ανάμεσα σε πέτρες. Ψαρεύονται με παραγάδια και δίχτυα.

Για της συνταγές μας μπορούμε να ζητήσουμε από τον ψαρά μας να τα καθαρίσει, και να μας το κόψει σε φέτες. Ένα μυλοκόπι 3 κιλών μπορεί να μας βγάλει την συνταγή του ψητού και της σούπας.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

φτερούγες κοτόπουλου με γλυκόξινη μαρινάδα και άσπρη σάλτσα

Μαρμελάδα τσάπουρνο

Μυλοκόπι σούπα