Σουβλάκια Γαρίδες

Υλικά
2 λεμόνια τον  χυμό και ξύσμα
1-2 καυτερές πιπερίτσες τσίλι
2 κουταλάκι γλυκού φρέσκο σκόρδο
2 κουταλιές σούπας θυμάρι
2 κουταλιές σούπας φρέσκα φύλλα δυόσμου
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
24-30 γαρίδες, αποφλοιωμένες

Εκτέλεση
Προσθέστε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, τις πιπερίτσες τσίλι, το σκόρδο, το θυμάρι, τον δυόσμο και ελαιόλαδο σε μούλτι και ανακατέψτε να ενωθούν βάλτε με αλάτι και πιπέρι.
Περιχύνετε τις γαρίδες και αφήστε στη μαρινάδα για τουλάχιστον 10 λεπτά και μέχρι 30 λεπτά.
Τοποθετήστε 4 ή 5 γαρίδες σε κάθε ξύλινο σουβλάκι και βάλτε τα σουβλάκια σε ενα ταψί. Βουρτσίστε τις γαρίδες με τη υπόλοιπη σάλτσα.
Προθερμάνετε τη σχάρα στην φωτιά.
Ψήστε για 4-5 λεπτά, έως ότου οι γαρίδες να είναι αδιαφανείς και να ψηθούν. Σερβίρετε αμέσως.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

φτερούγες κοτόπουλου με γλυκόξινη μαρινάδα και άσπρη σάλτσα

Μαρμελάδα τσάπουρνο

Μυλοκόπι σούπα