Πατάτες τηγανιτές με σάλτσα καπριτσιόζα
Υλικά
1 κιλό πατάτες
Ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Για την σάλτσα
1/4 κούπας ελαιόλαδο
3 μέτριες μελιτζάνες σε κύβους
1 τρυφερό κλωνάρι σέλερυ σε κομμάτια
3 κόκκινες πιπεριές σε κύβους
2 μέτρια κρεμμύδια σε κύβους
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι πράσινες ελιές κομμένες
4 κουταλιές σταφίδες ξανθές
800 γραμ. τομάτα κομμένη σε κύβους
1/2 κουταλιά γλυκού ρίγανη
1/4 φλιτζανιού ξύδι
2 κουταλιές γλυκού ζάχαρη
1 κουταλιά γλυκού πιπέρι
1 κουταλιά γλυκού αλάτι χοντρό
3 κουταλιές σούπας κάπαρη
3 κουταλιές σούπας κουκουναρόσπορους σοταρισμένους
Εκτέλεση
Για την σάλτσα
Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι, ρίχνετε τους κύβους της μελιτζάνας και σοτάρετε για 2 λεπτά.
Προσθέστε το κρεμμύδι, το σέλερυ, τις πιπεριές και το σκόρδο και σοτάρετε για 5 λεπτά ακόμα.
Προσθέστε τις ελιές, τις σταφίδες, την τομάτα, το ξύδι, τη ζάχαρη, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι.
Αφήστε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά, για 20 λεπτά περίπου, μέχρι η σάλτσα να δέσει ελαφρά.
Προσθέστε την κάπαρη και τον κουκουναρόσπορο.
Καθαρίζουμε πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες σε μπαστουνάκια της τηγανίζουμε σε λάδι ή εναλλακτικά τις περνάμε με λίγο λάδι, αλάτι και πιπέρι και τις ψήνουμε στον φούρνο για ποιο υγιεινές.
Σερβίρετε τις πατάτες σε πιατέλα και στο κέντρο την σάλτσα μας.
Η γεύση της σάλτσας βελτιώνεται όταν μείνει στο ψυγείο και κυρώσει τρώγεται άνετα κρύα.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου