Πατάτες τηγανιτές με σάλτσα καπριτσιόζα

Υλικά
1 κιλό πατάτες
Ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι

Για την σάλτσα
1/4 κούπας ελαιόλαδο
3 μέτριες μελιτζάνες σε κύβους 
1 τρυφερό κλωνάρι σέλερυ σε κομμάτια
3 κόκκινες πιπεριές σε κύβους
2 μέτρια κρεμμύδια σε κύβους
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι πράσινες ελιές κομμένες
4 κουταλιές σταφίδες ξανθές
800 γραμ.  τομάτα κομμένη σε κύβους

1/2 κουταλιά γλυκού ρίγανη
1/4 φλιτζανιού ξύδι
2 κουταλιές γλυκού ζάχαρη
1 κουταλιά γλυκού πιπέρι
1 κουταλιά γλυκού αλάτι χοντρό
3 κουταλιές σούπας κάπαρη
3 κουταλιές σούπας κουκουναρόσπορους σοταρισμένους

Εκτέλεση
Για την σάλτσα
Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι, ρίχνετε τους κύβους της μελιτζάνας και σοτάρετε για 2 λεπτά.
Προσθέστε το κρεμμύδι, το σέλερυ, τις πιπεριές και το σκόρδο και σοτάρετε για 5 λεπτά ακόμα.
Προσθέστε τις ελιές, τις σταφίδες, την τομάτα, το ξύδι, τη ζάχαρη, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι.
Αφήστε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά, για 20 λεπτά περίπου, μέχρι η σάλτσα να δέσει ελαφρά.
Προσθέστε την κάπαρη και  τον κουκουναρόσπορο.
Καθαρίζουμε πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες σε μπαστουνάκια της τηγανίζουμε σε λάδι ή εναλλακτικά τις περνάμε με λίγο λάδι, αλάτι και πιπέρι και τις ψήνουμε στον φούρνο για ποιο υγιεινές.
Σερβίρετε τις πατάτες σε πιατέλα και στο κέντρο την σάλτσα μας.

Η γεύση της σάλτσας βελτιώνεται όταν μείνει στο ψυγείο και κυρώσει τρώγεται άνετα κρύα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

φτερούγες κοτόπουλου με γλυκόξινη μαρινάδα και άσπρη σάλτσα

Μαρμελάδα τσάπουρνο

Μυλοκόπι σούπα