Πεταλίδες γιαχνί

Υλικά
2 κιλά πεταλίδες της Θάλασσας
3 - 4 ντομάτες φρέσκες ώριμες ή 1 κουταλιά πελτές
1 φλιτζάνι λάδι
1 φλιτζάνι ξίδι
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Βάζουμε τις πεταλίδες όπως είναι σε τηγάνι και με τη ζέστη φεύγουν τα πέταλα και μένει το φαγητό. Παίρνουμε από μέσα το φαγητό και πετάμε τα πέταλα, τις καθαρίζουμε καλά και τις πλένουμε.

Βάζουμε σε κατσαρόλα το λάδι να κάψει, στύβουμε τη ντομάτα και την προσθέτουμε, το αλάτι (πολύ λίγο), το ξίδι, τις πεταλίδες (το φαγητό τους) και λίγο νεράκι.
Πιπερώνουμε το φαγητό. σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να σιγοβράσει και να μείνει με τη σάλτσα του.


Υ.Γ. Μπορείτε να βάλετε και πιπεριά για πιο πικάντικο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

φτερούγες κοτόπουλου με γλυκόξινη μαρινάδα και άσπρη σάλτσα

Μαρμελάδα τσάπουρνο

Μυλοκόπι σούπα