Ραγκού με μοσχάρι

Υλικά
1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
1 1/2 κιλό μοσχαρίσιο κρέας μπούτι ή σπάλα  κομμένο σε κομμάτια
1 κιλό μικρά κρεμμυδάκια ή 5 μεγάλα κομμένα στα τέσσερα
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
2 καρότα κομμένα σε χοντρές φέτες
2 κοτσάνια σέλινο κομμένα σε χοντρές φέτες
3 φρέσκα κλωναράκια θυμάρι
2 κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο
2 αποξηραμένα φύλλα δάφνης
1 φλιτζάνι κόκκινο ξηρό κρασί

2 κουταλιές της σούπας πάστα ντομάτας
4 ντομάτες κομμένες σε κύβους
1 φλιτζάνι ζωμό κρέατος ή 1 κύβο διαλυμένο σε 1 φλιτζάνι
4 μικρές κόκκινες πιπεριές τσίλι

Εκτέλεση
Ζεστάνετε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Περνάμε το κρέας με το αλάτι και το πιπέρι. Το μαγειρεύουμε σε 2 παρτίδες, για 4 έως 5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και το μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
Βάζουμε στην ίδια κατσαρόλα, τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, τα καρότα και το σέλινο. Μαγειρεύουμε για 3 λεπτά ή μέχρι να μαραθούν.
Προσθέστε το θυμάρι, το δεντρολίβανο και την δάφνη. Μαγειρεύουμε για 1 - 2 λεπτά ή μέχρι δώσουν τα αρώματά τους. Σβήνουμε με το κρασί. Μαγειρέψτε για 2 λεπτά ή μέχρι να μειωθεί κατά το ήμισυ. Ξαναβάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα. Προσθέτετε την πάστα ντομάτας, τους κύβους ντομάτας, το 1 φλιτζάνι ζωμό και 1 1/2 φλιτζάνια κρύο νερό.

Δυναμώνουμε τη φωτιά και φέρνουμε σε βρασμό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια καλύπτουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 2 ώρες ή μέχρι το βόειο κρέας να μαλακώσει. Ανακατέψτε το τσίλι και μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά. Δοκιμάζουμε και συμπληρώνουμε  αλάτι και πιπέρι. Σερβίρουμε.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μυλοκόπι ψητό στο τηγάνι

Πορτοκαλόπίτα της Σταυρούλας

Μαρμελάδα τσάπουρνο