Ντολμαδάκια γιαλαντζί

Υλικά
250 γραμ. κληματόφυλλα
1/2 κιλό κρεμμυδάκια φρέσκα,
3 ματσάκια άνηθο,
1 ματσάκι δυόσμος φρέσκος (αν δεν έχετε, χρησιμοποιήστε 2 κουταλιές σούπας ξερό)
3 φλιτζ. του καφέ ρύζι γλασέ,
3 λεμόνια, αλάτι, πιπέρι,
2 φλιτζ. τσαγιού λάδι

Εκτέλεση

Ζεματάμε τα φύλλα. Κόβουμε τα κρεμμυδάκια
ψιλά ψιλά, τον άνηθο και τον δυόσμο. Ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, 1 λεμόνι στυμμένο, 1 φλιτζ. λάδι, το ρύζι και τα ζυμώνουμε όλα μαζί να ενοποιηθούν. Με την γέμιση αυτή αρχίζουμε να τυλίγουμε τα ζεματισμένα φύλλα όχι πολύ σφιχτά, σχηματίζοντας ντολμαδάκια. Τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα κοντά - κοντά, ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι και λεμόνι, 2 ποτήρια νερό και, λίγο αλάτι, τα σκεπάζουμε με ένα πιάτο και τα αφήνουμε να βράσουν 30' περίπου, σε σιγανή φωτιά.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μυλοκόπι ψητό στο τηγάνι

Πορτοκαλόπίτα της Σταυρούλας

Μαρμελάδα τσάπουρνο