Κρέμα καραμελέ


Υλικά
½ λίτρο γάλα φρέσκο
βανίλια σε σκόνη
2 κ.σ. βούτυρο
180 γρ. Ζάχαρη
2 αβγά
4 κρόκοι
1 κ.σ. χυμό λεμονιού

Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το γάλα, σε χαμηλή φωτιά, δεν το βράζουμε. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη βανίλια και το αφήνουμε να ηρεμήσει για 15 λεπτά.
Βουτυρώνουμε 6 φορμάκια, σε σχήμα κώνου. Αν θέλουμε, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε εκείνα μίας χρήσης. Προθερμαίνουμε το φούρνο, στους 180 C.
Διαλύουμε, σε ένα τηγανάκι 60 γρ. ζάχαρη, με 3-4 κ.σ. νερό και το χυμό λεμονιού. Η φωτιά πρέπει να είναι πολύ χαμηλή.

Ανακατεύουμε  για 3-4 λεπτά, μέχρι η ζάχαρη να γίνει καραμελώσει. Ρίχνουμε το σιρόπι καραμέλας στα φορμάκια.
Τοποθετούμε τα αβγά, τους κρόκους και τη ζάχαρη σε μία λεκάνη. Τα χτυπάμε, με σιρμά ή με μίξερ, μέχρι  το μίγμα μας να γίνει αφράτο.
Προσθέτουμε το γάλα σταδιακά, στο μείγμα, ανακατεύοντας συνέχεια.
Αφού η κρέμα μας γίνει απαλή και ομοιογενής, τη μοιράζουμε στα φορμάκια, τα οποία τοποθετούμε σε ένα ταψί, με 3-4cm  ζεστό νερό.

Τοποθέτουμε το ταψί, στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε σε μπεν μαρί, γα 45 λεπτά. Στη συνέχεια, αφήνουμε να παγώσουν και ξεφορμάρουμε.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

φτερούγες κοτόπουλου με γλυκόξινη μαρινάδα και άσπρη σάλτσα

Μαρμελάδα τσάπουρνο

Μυλοκόπι σούπα