Πατατοσαλάτα


Υλικά
 6 μεγάλες πατάτες βρασμένες χωρις τη φλούδα τους
1 κρεμμύδι ξερό, σε φέτες
2 κρεμμυδάκια φρέσκο σε ροδέλες
1/2 φλυτζ. τσαγιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
 4 βραστά αυγά
2 φέτες γαλοπούλα, ψιλοκομμένες
1/2 φλυτζ. τσαγιού ανθότυρο
1 φλυτζ. τσαγιού μαγιονέζα
3 κουταλιές σούπας μουστάρδα
3 κουταλιές σούπας ξύδι
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
αλάτι -  πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τ᾿ αυγά σφιχτά, τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε στα 4.

Πλένουμε καλά τις πατάτες χωρίς τη φλούδα τους και τις βράζουμε για 30' - 35' μέχρι να μαλακώσουν.
Τις στραγγίζουμε και τις κόβουμε σε 8 κομμάτια. Βάζουμε τις πατάτες σε ένα μπολ και προσθέτουμε, τη γαλοπούλα, τα κρεμμύδια, τον μαϊντανό, τ᾿ αυγά, το ξύδι, το λάδι και αλατοπίπερο.

Σε ένα μικρό μπολ, βάζουμε το ανθότυρο, τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα και τ’ ανακατεύουμε μ᾿ ένα πιρούνι, να ομογενοποιηθούν.

Περιχύνουμε με τη σάλτσα την πατατοσαλάτα, ανακατεύουμε καλά και την βάζουμε στο ψυγείο να σταθεί για μια ωρίτσα και τη σερβίρουμε.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

φτερούγες κοτόπουλου με γλυκόξινη μαρινάδα και άσπρη σάλτσα

Μαρμελάδα τσάπουρνο

Μυλοκόπι σούπα