Τηγανητοί κεφτέδες από φακές

Υλικά
200 γραμ. βρασμένες φακές
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 καρότο
1 κλαδάκι  μαντζουράνα
1κουταλάκι γλυκού κύμινο
2 αυγά
4 κουτ. γλυκού αλεύρι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Μαγειρέψτε τις φακές μέχρι να μαλακώσουν και στραγγίξετε.
Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και το
ψιλοκόβουμε.
Πλένουμε και τρίβουμε τα καρότα και μαζί με τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και το σκόρδο, τα τσιγαρίζουμε να μαλακώσουν.
προσθέτουμε τα μαγειρεμένα φακές.

Χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το κύμινο την μαντζουράνα ψιλοκομμένη και τα υπόλοιπα υλικά.
Βάζουμε λίγο αλεύρι για να πήξει το μίγμα

Παίρνουμε με κουτάλι και τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι. Βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας για να φύγει το περισσευούμενο λάδι.

Σερβίρουμε με γλυκόξινη σάλτσα.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

φτερούγες κοτόπουλου με γλυκόξινη μαρινάδα και άσπρη σάλτσα

Μαρμελάδα τσάπουρνο

Μυλοκόπι σούπα